Fin tirsdag

Så godt å være tilbake igjen. Det har vært en ganske effektiv dag, jeg har gjort klart de siste rommene, startet med julegodteri-produksjon, satt salat i jorda og høstet masse fint fra skogen. Fin dag.

PC040046.jpg

PC040002.jpg

Chateau De la land

Chateauet i ettermiddag, dere kan se at her er det ikke mye snø. Det er veldig mildt så det spørs om det blir noen kald jul her. Men jeg er ikke redd, jeg har hørt at den værste kulden kommer i januar/februar, da kan det bli så kaldt som 15-20 minus grader.

PC040096.jpg

 

Marsipan produksjon

Jeg har begynt å lage marsipan fra bunnen av, noe jeg aldri har gjort før. Det er en tålmodig jobb, men jeg har masse tid. Det er litt spennende å kunne gjøre noe fra scratch. Her har jeg bløtlagt mandler i kokende vann. Dette gjør at skallet er lettere å pelle av. Neste trinn er å kverne mandlene og lage deigen. Etter det skal det rulles kuler som skal dyppes i sjokolade. Mamma pleier alltid å lage dette til jul, til min store begistring. Siden jeg ikke skal hjem til jul i år er det ekstra fint å kunne få gjøre dette her i Frankriket.

PC040075.jpg

Jeg har vært ute å høstet diverse til årets julebinderi. Snart kommer det binderi-utstyr og kranseunderlag i posten. Da skal jeg ut å høste gran og tuja i skogen. Det er også masse eføy og misteltein ute i naturen her, det skal også bli plukket snart. Her har jeg plukket litt av hvert som skal tørkes og muligens sprayes i gull. Gull er jo fortsatt litt trendy. Siden julen her skal filmes 23, 24 og 25 desember så må alt se ganske bra ut. Det er lagt litt press på blomsterdekoratøren, for å si det sånn. Hehe!

PC040087.jpg

Bernard, den franske og tidligere gartneren til Chateauet, kom innom i dag med masse salat. Plutselig stod vi i åkern begge to med rompa i været. Jeg snakker enda ikke fransk og forstår ikke alt. Det blir derfor ikke lett å snakke om arbeidet, men praktiske oppgaver er alltid lett å forstå uansett. Salatene skal få være i jorden i 2 måneder til før de kan bli høstet, om jeg har forstått det rett. Tiden får vise..

PC040070.jpg

Nå må jeg ned å lage middag til alle. Vi snakkes 🙂

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply