Essayer d’apprendre le français

God mandag fra Laland

I dag har vært en fin mandag, virkelig. Jeg stod opp 08.00 for å kjøre til Boulangeriet (bakeriet) for å få tak i croissanter til dagens frokostgjester. Etter at alle hadde fått i seg mine skrålete stekte egg gikk jeg ut i grønnsakshagen. Over 2 timer gikk til å fjerne ugress fra jorbæråkrene mens Edith Piaf sang pinsomt inn i ørene. Joanna minte meg på i går om at jeg må utsette meg selv for mer fransk. Det er jo sant, jeg vil jo lære å snakke språket. Så i dag folkens har det gått i mye fransk musikk. Ellers har jeg hjulpet med å rydde i et av Chateauets mange rom. Når det ble lunsj hadde jeg plutselig jobbet mine 5 timer. Sykt nice å bli ferdig tidlig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

grønn kjole

Jeg fikk en skikkelig gladnyhet på mail i dag. Jeg kontaktet nemlig den norske ambassaden i Paris i går og de kunne meddele at siden Norge er medlem av Schengen så trenger jeg ikke visum for å jobbe i Frankriket. Det betyr altså at jeg kan være i Frankriket så lenge jeg vil, alt jeg må gjøre er å registrere oppholdet på nærmeste politistasjon. Mulig jeg var den eneste som ikke viste dette, hehe, men kjekt er det å være på den sikre siden.

PA220182.JPG

digger at man kan kle seg litt finere på kveldene

Å ellers a? Jo, kan jo si at jeg har gått helt bananas på Amazon og Wish, det er jo ikke akkurat mange butikker i nærheten. Lofoten føles ut som en storby i forhold til hvor jeg bor nå. Jeg er så langt ute i ødemarka. Man skal vel ofre litt for å bo på et magisk Chateau i Frankriket.

Forresten, jeg har bestemt meg for å bli her i julen. Julefeiring med familien blir dessverre ikke noe av i år. Jeg har av en eller annen grunn alltid ønsket å feire jul i utlandet. Ser virkelig frem til å dekorere alle innganger med store dørkranser 🙂

Håper alle har en fin kveld. Nå venter snart middag med gjengen.

 

 

 

 

Leave a Reply