Min workaway experience

 

PA200404.JPG

Yes! På tide å fortelle min efaring med workaway, det har jo tross alt gått 3 uker. For de av dere som vurderer workaway så må jeg bare få sagt: ikke nøl, bare gjør det. Det blir en unik erfaring du tar med deg videre i livet. Det å velge å gjøre workaway er noe av det beste jeg har gjort, uten tvil. Når det er sagt så er alle workaway-opphold forskjellige, så ikke tenk at min erfaringen vil være lik din. Vi har hørt et par horror-stories rundt middagsbordet for å si det sånn.


 

Det første jeg gjorde var å gå inn på www.workaway.info./, der registrerte jeg meg som workawayer og betalte en avgift på 320kr.

Etter det lagde jeg en profil der skrev jeg en utfyllende tekst om meg selv. Jeg lastet opp flere bilder og fylte ut diverse personalia. Jeg ramset opp alt fra kosthold, førekort, alder til interesser.

Når profilen så representabel nok startet jeg å browse etter ulike host´s  rundt om i verden. Jeg skikket mest på Europa, hovedsakelig Frankriket og Italia. Jeg skrev til en håndfull host´s og fikk svar fra noen. Stephanie, som er min nåværende host, svarte ganske kjapt og gav meg en invitasjon til å komme. Før jeg visste ordet av det hadde vi avtalt når jeg skulle bli hentet på flyplassen.


gezginler-workaway-nedir.png

PA200473.JPG

OPPLEGGET

Hver host har ulike krav og oppgaver, noe som mest sannsynelig er forstått før man ankommer stedet. Jeg jobber 5 timer 5 dager i uka. Jeg styrer selv når jeg ønsker å jobbe og når jeg vil ha fri. Utrolig digg. Her har alle ulike arbeidsoppgaver som retter seg etter hva slags interesser man har. Jeg er ute i hagen og jobber mye der. I det siste har det vært mye planting av løker. Men jeg har også luket hele gårdsplassen for ugress, hehe. Jeg synes hagearbeid er sykt avslappende, spesielt når jeg kan ha en podcast på øret. Ellers så er jeg mye på kjøkkenet når vi har B&B gjester. Da lager jeg en 3-retters meny med mye frie tøyler, men jeg prøver å bruke mye råvarer fra hagen. Når vi har B&B gjester så er det som oftest jeg som kjører til bakeriet om morgenen for å skaffe ferske croissanter, noe som faktisk er koselig. Alltid like gøy å forklare på gebrokkent fransk hvor mange pain au chocolates jeg skal ha. Jeg kjenner ikke at jeg faktisk jobber når jeg gjør det, alt er en fryd å gjøre. Jeg tror det er det beste med å være her.

PA200273.JPG

MAT

Hos oss har vi som regel 2 samlede måltider om dagen, lunsj og middag. Frokost ordner hver enkelt selv, men vi steker gjerne litt flere egg i samme sleng om vi er mange.  Det går i veldig mye brød, ost, smør og te her, hehe. Direkte sunt er det ikke, men det kommer vel helt litt ann på deg selv. Vi betaler ikke for mat eller drikke, noe som er veldig rart. Maten her er veldig variert og god. Det finnes alltid vin til middag for de som ønsker det og av og til under lunsj. Frankriket vet dere..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SOVEROM

Det finnes 19(?) soverom på Chateauet per dags dato. Vi har en fløy for B&B gjester og en annen for oss. Rommene på vår fløy er tilknyttet kjøkkenet noe som er veldig praktisk. Kjøkkenet er vår store samlingsplass. Det finnes også soverom på loftet, der hadde jeg rom de første ukene. Nå har jeg byttet soverom som ligger rett over kjøkkenet. Jeg har wifi, et stort rom og eget bad.

PA200500.JPG

Nati <3

GØY

Det er så gøy å være her, seriøst. Det finnes alltid en grunn til å feire noe eller lage en spesiel middag. Vi er flere her med mange forskjellige erfaringer, noe som alltid sørger for et spennende samtaletemne. Det er alltid en interesse for å bli kjent og det er så fint. Jeg har allerede rukket å oppleve så mange ting, alt fra sirkus, champangeaften, birthdayparteys, custumeparteys, pianokvelder, storybyturer, piknik, lørdagsmarkeder, 7-retters middag ++ mye annet gøy.

PA200423.JPG

tåkefull morgen på Chateauet

PA200306.JPG

Frem til nå så har workaway vært helt magisk.

Prøv det du også da vel.

 

 

Leave a Reply